Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=103280
MOB:2012/3
Szerzők:Hartmann Eszter; Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:VITAMIN-B-HIÁNY; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2012. 6. évf. 6. sz.


  A B-vitamin-csoport (B1-, B2-, B3-, B6-, B12-vitamin- a táplálkozásban a legújabb kutatási eredmények tükrében / Hartmann Eszter, Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 9. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2012. 6. évf. 6. sz., p. 6-9.


Egyre inkább kívánatos a minőségi élelmiszerek elterjedése. A mennyiségi termelés helyett olyan élelmiszerek gyártását, forgalmazását és fogyasztását kell célul kitűzni, ahol azok tápértéke mellett a biológiai hasznosság egyre nagyobb. Napjainkban a fogyasztás során szem előtt kell tartani az élelmi anyagok vitamintartalmát is, az energia- és makrotápanyag-tartalom, vagy éppen az ásványianyag-szint mellett. Az ételek minősége sokat számít, a mennyiségi étkezés helyett a minőségi táplálkozásra kellene áttérni. Továbbképző közleményeink táplálkozási rovatában egy-egy vitaminnal kapcsolatos legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményeket ismertetjük. Jelen részben a B-vitamin-csoporttal kapcsolatos ismereteket foglaljuk össze.