Nemzetközi kitekintés a fenntarthatósági célkitűzésekről, kapcsolódási pontok a hazai, közösségi étkeztetés területén / Feik Bernadett [et al.]
Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun., eng.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2023. 32. évf. 1. sz., p. 14-16. : ill.
A fenntartható élelmiszerrendszerre való átállás - amely lehetővé teszi az egészséges étrendet, a tápláló élelmiszerekhez való hozzáférést, garantálja az élelmiszer-ellátási lánc valamennyi gazdasági szereplőjének méltányos kezelését, valamint csökkenti az élelmiszer-pazarlást és az élelmiszerrendszer környezeti és éghajlati lábnyomát - egyre sürgetőbb. A közlemény célja áttekinteni azokat a nemzetközi törekvéseket, amelyek ennek előmozdítását célozzák meg. A cikk bemutatja továbbá a jelenleg hatályban levő, hazai közétkeztetésre vonatkozó szabályozások egészséges és fenntartható táplálkozást támogató pontjait. Kulcsszavak: fenntarthatóság, táplálkozás-egészségügy, nemzetközi törekvések, fenntartható élelmezési rendszer