Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=163682
MOB:2023/4
Szerzők:Feik Bernadett; Dolgos Judit Agnes; Zambo Leonora; Varga Anita; Zentai Andrea
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; KÖRNYEZETVÉDELEM; NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS
Folyóirat:Új Diéta - 2023. 32. évf. 4. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  A fenntarthatósági célkitűzésekhez kapcsolódó hazai és nemzetközi szabályozások, illetve jó gyakorlatok / Feik Bernadett [et al.]
  Bibliogr.: p. 12. - Abstr. hun., eng.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2023. 32. évf. 4. sz., p. 9-12.


Az emberek egészsége és bolygónk egészsége szoros összefüggésben áll egymással. Napjaink egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság megvalósítása oly módon, hogy bolygónk erőforrásainak kimerítése nélkül az emberek számára lehetővé tegye az egészséges étrendhez és tápláló élelmiszerekhez való hozzáférést. Az összefoglaló célja, hogy bemutassa a fenntarthatósági törekvéseket és az ezeket tükröző jogszabályokat, illetve a támogató jó gyakorlatokat, amelyekkel hozzájárulhatunk a nemzetközi fenntarthatósági célkitűzések eléréséhez a hétköznapi élelmiszer-választás, vagy akár az élelmiszer-közbeszerzés során.  Kulcsszavak: fenntarthatóság, fenntartható táplálkozás, fenntarthatósági célkitűzések, jó gyakorlatok