Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=146173
MOB:2020/4
Szerzők:Boros Henrietta Mónika; Fehér András
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; EGÉSZSÉGMŰVELTSÉG; INFORMÁCIÓS RENDSZEREK; INTERNET
Folyóirat:Új Diéta - 2020. 29. évf. 5. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Egészségtudatos táplálkozással kapcsolatos információforrások megítélése dietetikus szemszögből / Boros Henrietta Mónika, Fehér András
  Bibliogr.: p. 28. - Abstr. hun., eng.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2020. 29. évf. 5. sz., p. 27-28.


A fogyasztók körében egyre terjed az egészségtudatos táplálkozás, azonban az internetes információforrásokból sokszor helytelen vagy félrevezető információkhoz jutnak hozzá. Az átlagos fogyasztó nehezen tudja megítélni az egészségesebbnek vélt táplálkozás folyamatát. A kutatás során kiemelt célunk volt megismerni a digitalizáció hatását a fogyasztókra, illetve a dietetikusokra vonatkoztatva. Emellett vizsgáltuk a szakértők hagyományos és digitális kommunikációs módszereit. A témakör megalapozása szekunder kutatással történt. A cikkben szereplő primer adatgyűjtés pedig a szakértői interjúkat jelentette. Jelen szakértői interjúk elkészítéséhez két dietetikus állt rendelkezésre interjúalanyként. Egyik fontos eredményünk, hogy a szakértők többnyire azt érzik, foglalkozniuk kell a digitális véleményvezérekkel (influenszerekkel), viszont ez indokolatlanul sok időt és energiát vonhat el tőlük.  Kulcsszavak: szakértői interjú, egészségtudatos táplálkozás, információforrások, influenszerek