Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=120178
MOB:2016/2
Szerzők:Antal Magda; Péter Szabolcs
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS; LÉGSZENNYEZÉS
Folyóirat:Egészségtudomány - 2016. 60. évf. 1. sz.
[https://egeszsegtudomany.higienikus.hu/]


  Táplálkozás és légszennyezettség / Antal Magda, Péter Szabolcs
  Bibliogr.: p. 56. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségtudomány. - ISSN 0013-2268. - 2016. 60. évf. 1. sz., p. 47-56. : ill.


A szerzők ismertetik a légszennyeződés fő összetevőit, azok hatását a szervezetre. Tárgyalják a szervezet védekezőképességének lehetőségeit és határait. Hangsúlyozzák, hogy a betegségek megelőzésében elsősorban a légszennyezettség csökkentésének van jelentősége, a szervezet védekezőképességének támogatását az antioxidánsok táplálékkal történő bevitelével kell elérni, ha azonban az antioxidáns védelem kimerül, szükség lehet komplex szupplementum bevitelére is.