Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

GLUTEN - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 >>

1.  Adhéziós molekulák és lymphocyta markerek vizsgálata coeliakiás gyermekek vékonybél-nyálkahártyájában
2.  Ajánlás a glutén csecsemők étrendjébe történő bevezetésének idejéről és módjáról
3.  Alternatív fehérjeforrások sütőipari felhasználása
4.  Antiendomysium ellenanyagpozitivitás predictív értéke permanens glutenintoleranciára gyermekek prospectív glutenterhelése alapján
5.  Bélelzáródás gluténtől, avagy mindig gondoljunk a coeliakiára
6.  Bővült a glutén okozta betegségek csoportja : a nem coeliakiás gluténszenzitivitás jelentősége, kezelési lehetőségei
7.  Coeliakia - gluten enteropathia
8.  A coeliakia kihívása napjainkban
9.  A coeliakia napjainkban: a bővülő ismeretek áttekintése
10.  A coeliakia patogenezise és immunhisztológiai jellegzetességei
11.  Coeliakia és a molekuláris genetikai vizsgálatok diagnosztikai jelentősége
12.  A coeliakia-kutatás új iránya: a szöveti transzglutamináz
13.  A coeliakiával társuló myocarditis változatos klinikai
14.  Cöliákia: a beteggondozás dietetikai kihívásai
15.  A dermatitis herpetiformis korszerű diagnosztikája és kezelése
16.  Diabetes és coeliakia, dilemmák a diéta összeállítása kapcsán
17.  Az egészséges, gluténmentes táplálkozás otthon és a közétkeztetésben
18.  Egészségértés-és életminőség mérése és a gluténmentes gabonák ismerete cöliákiás egyének körében
19.  Előrelépések a gluténkimutatási és mennyiségi meghatározási módszerek fejlesztésében
20.  Endomysium-ellenanyag coeliakiás gyermekekben: a gluten-sensitivitas okozta vékonybél-boholyatrophia specifikus serológiai markere
21.  Enyhíthetők-e gluténmentes étrenddel az irritábilis bél szindróma tünetei?
22.  A felnőttkori coeliakia felismerésének lehetősége szűrővizsgálatok alkalmazásával immunológiai szakambulancián jelentkező betegekben
23.  A felnőttkori coeliakiáról 1997-ben
24.  Gabonakeverék alkalmazása a csecsemőkori hozzátáplálásban?
25.  Glutenmentes diétán tünetmentes coeliakiás gyermekek csont ásványianyag-tartalmának vizsgálata
26.  A glutén bevezetése csecsemőkorban: mikor, hogyan és mennyit?
27.  A glutén bevezetésének időpontja és a coeliakia kockázatának kialakulása : új ESPGHAN ajánlás
28.  Glutén kimutatására alkalmas gyorsteszt használata a közétkeztetésben és a vendéglátásban
29.  A glutén és a coeliakia a legújabb ismereteink tükrében
30.  Gluténmentes diéta - az új divat?
31.  Gluténmentes élelmiszerek körének bővítése új hajdinalisztből készített termékekkel
32.  A gluténmentesen táplálkozó fogyasztók életminősége : magyarországi és romániai kérdőíves felmérés eredményei
33.  Gluténszenzitivitás, az új gluténasszociált kórkép
34.  A glutén-érzékenyek terápiájáról
35.  Gluténérzékenység : napjaink "divatos" betegségei : 2. r.
36.  A gluténérzékenység extraintestinalis spektruma
37.  Irritábilis bél szindróma vagy glutén szenzitivitás, egy új entitás a glutén asszociált betegségek körében
38.  Különböző lencselisztalapú, gluténmentes kekszek fehérjeemészthetőségének in vitro vizsgálata
39.  A lisztérzékeny beteg és diétája
40.  Lisztérzékenyek számára előállított, különleges táplálkozási célra szánt élelmiszerek glutén- és mikotoxin-szennyezettségének vizsgálata
41.  Lisztérzékenység - az egész szervezetet érinti : ismeretlen gének
42.  A lisztérzékenység : gluténmentes étrend
43.  Lisztérzékenység-felmérés Ady Endre szülőföldjén
44.  Miért hat hónapos korban ideális a gluténtartalmú ételek bevezetése a csecsemők étrendjébe?
45.  Nem cöliákiás gluténérzékenység
46.  Nem-coeliakiás gluténszenzitivitás : új glutén-asszociált entitás?
47.  A nem-coeliakiás gluténszenzitivitás jelentősége : tünetek és diagnosztika
48.  A nem-coeliakiás gluténszenzitivitás és a glutén- és kazeinmentes diéta szerepe az autizmusban
49.  Pajzsmirigybetegségek dietoterápiája
50.  Pajzsmirigybetegségek dietoterápiája

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 >>