Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=115970
MOB:2015/1-2
Szerzők:Kovács Sárkány Hajnalka; Kovács Vilmos
Tárgyszavak:JOGSZABÁLYOK; ÉLELMISZERVIZSGÁLAT; MICROBIOLOGIA; FŰSZEREK
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2014. 60. évf. 4. sz.
[https://eviko.hu/index.php/eviko]


  A fűszerpaprika mikrobiológiai paramétereinek jogszabályvizsgálata, valamint szerbiai gyakorlati alkalmazása / Kovács Sárkány Hajnalka, Kovács Vilmos
  Bibliogr.: p. 398-399. - Abstr. hun., eng.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2014. 60. évf. 4. sz., p. 391-399. : ill.


Habár Magyarország és Horvátország egyaránt tagjai az Európai Uniónak, a fűszerpaprikára vonatkozó előírásaik számos ponton különböznek. Ha még a szerbiai előírásokat is számba vesszük, akkor láthatjuk, hogy ezek az eltérések még jelentékenyebbek. Az uniós előírásokat a szerbiai fűszerpaprikát előállító üzemeknek sikeresen be kell építeniük az eljárásrendjükbe, amennyiben termékeiket az EU-ba szeretnék exportálni. Munkánkban elemezzük mindhárom ország fűszerpaprikára vonatkoz(tathat)ó előírásait, valamint azok alkalmazásának gyakorlatát a szerbiai fűszerpaprika-előállító üzemek körében.