Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=112920
MOB:2014/3
Szerzők:Németh Zsuzsanna; Holczhauzerné Faragó Judit; Gulyás Márta
Tárgyszavak:MICROBIOLOGIA; ÉLELMISZERVIZSGÁLAT; FERTŐTLENÍTŐ SZEREK
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2014. 60. évf. 3. sz.
[https://eviko.hu/index.php/eviko]


  Az élelmiszeriparban alkalmazott fertőtlenítőszerek mikrobiológiai hatásvizsgálata  / Németh Zsuzsanna, Holczhauzerné Faragó Judit, Gulyás Márta
  Bibliogr.: p. 285. - Abstr. hun., eng.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2014. 60. évf. 3. sz., p. 279-285. : ill.


Az élelmiszeriparban alkalmazott fertőtlenítőszereknek fontos szerep jut az élelmiszer eredetű megbetegedések megelőzésében. A fertőtlenítőszerek akkor fejtik ki optimálisan hatásukat, ha - a vizsgálatokkal igazolt - megfelelő koncentrációban, hőmérsékleten és hatásidővel alkalmazzák azokat. A tanulmány 12 év vizsgálati eredményeit foglalja össze, az engedélyezési eljáráshoz szükséges hatékonyságvizsgálat mellett bemutatja a forgalomban található fertőtlenítőszerek ellenőrzésének eredményeit, valamint bepillantást enged az ételfertőzési események kapcsán mintavételezett fertőtlenítőszerek hatásosságáról a gyakorlatban.