Sült zöldségek alkalmazhatóságának vizsgálata ketogén diétában / Vikidár Eszter, Ruda Viktória, Mák Erzsébet
Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2012. 21. évf. 1. sz., p. 15-16. : ill.
Összességében elmondhatjuk, hogy a káposzta, a padlizsán és a kétfajta hagyma tökéletesen beilleszthető a 4:1 arányú étrendbe, melléjük kiszabható húsétel vagy más fehérjeforrás. A lecsó- és a blondy paprika, a tök, a cukkini és a kétfajta gomba is megállja a helyét a 4:1 arányú diétában, de inkább a nagyobb zsírtartalmúakkal kombinálva, viszont a 3:1, 2:1 arányú étrendben bátran használhatók egymagukban vagy egymással kiegészítve. A kápia, a kaliforniai narancs és a piros paprika inkább az egészséges táplálkozás részeként ajánlható. Kutatásunk sikeres volt, hiszen hipotéziseink beigazolódtak, s a zöldségek többségével kimagaslóan jó eredményt értünk el. Eredményeink birtokában már tudunk pontos számolásokat végezni, be tudjuk tartani az arányokat, s eleget tudunk tenni célkitűzéseinknek, azaz a diéta színesebbé és élvezhetőbbé tehető, s több zöldség, valamint hagyományos húsétel illeszthető bele.