Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=73192
MOB:2010/1
Szerzők:Lásztity Radomir
Tárgyszavak:ANTIOXIDÁNSOK; KÉMIA, ANALITIKAI
Folyóirat:Élelmiszervizsgálati Közlemények - 2009. 55. évf. 4. sz.
[https://eviko.hu/index.php/eviko]


  Természetes antioxidánsok antioxudatív hatásának meghatározása / Lásztity Radomir
  Bibliogr.: p. 217-219. - Abstr. hun., eng.
  In: Élelmiszervizsgálati Közlemények. - ISSN 0422-9576, eISSN 2676-8704. - 2009. 55. évf. 4. sz., p. 209-219.


A természetes antioxidánsok fontos táplálkozási szerepének megismerése, a funkcionális élelmiszerek és a gyógyszernek nem minősülő étrend kiegészítők elterjedése szükségessé teszi az antioxidáns hatás mérésére, a termékek ellenőrzésére alkalmas módszerek egységesítését. Rövid történeti áttekintést követően, a leggyakrabban használt módszereket ismerteti a közlemény. Érinti a módszerek nemzetközi szintű harmonizálásának kérdését is.