Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=78755
MOB:2008/2
Szerzők:Figler Mária
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Magyar Családorvosok Lapja - 2008. 2. sz.
[https://csaladorvosoklapja.egeszsegvonal.eu/]


  Élelmiszerek meghatározott előnnyel: a funkcionális élelmiszerek / Figler Mária
  Bibliogr.: p. 51. - Abstr. hun.
  In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2008.  2. sz., p. 48-51. : ill.


A táplálkozás és az egészség kapcsolata jól ismert a tudományos alapokon álló egészséges táplálkozás csökkenti a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát. A mennyiségileg és összetételében nem megfelelő táplálkozás számos betegség, kóros állapot kialakulását elősegítő tényező. A táplálkozástudományban is érvényesül a bizonyítékokon alapuló tények, alkalmazása, és ennek köszönhetően egyre inkább terjed a "tudatos táplálkozás".