Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=77339
MOB:2007/2
Szerzők:Fekete Krisztina
Tárgyszavak:TANULÓK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Egészségfejlesztés - 2006. 47. évf. 1-2. sz.
[https://folyoirat.nefi.hu/index.php?journal=Egeszsegfejlesztes ]


  A korszerű, egészséges iskolai büfé / Fekete Krisztina
  Bibliogr.: p. 6. - Abstr. hun., eng.
  In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2006. 47. évf. 1-2. sz., p. 3-6. : ill.


A gyermek- és serdülőkorban legfontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás az egészségmegőrzés szempontjából, amely szükséges a fiatalnak genetikailag meghatározott biológiai lehetőségei eléréséhez, segíti a pszichológiai és szociális fejlődését is növekedése, testi érése mellett. Ismert tény, minél fiatalabb a gyermek, annál jobban formálható egészségtudatos magatartása, pl. táplálkozása. A helyes étkezési szokások kialakítása, gyakorlati alkalmazása megfelelő információközléssel kezdődik. Az egészséges táplálkozási szokások kialakításában a család kiemelt szerepe mellett az oktatási intézmények is - tanórák keretében, az iskolai büfében, a gyermekétkeztetésben - fontos szerepet vállalnak.