Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=157677
MOB:2021/2
Szerzők:Feigl Edit
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY; PANDEMIA; TÁPLÁLKOZÁS; EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
Folyóirat:Gyógyszereink - 2021. 70. évf. 2. sz.
[https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszereink_ogyei/]


  Az OGYÉI szerepvállalása a pandémia és táplálkozástudomány tükrében : aktualitások az élelmezés- és táplálkozástudomány területéről / Feigl Edit
  Bibliogr.: p. 18. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszereink. - ISSN 0434-9784, eISSN 2498-9274. - 2021. 70. évf. 2. sz., p. 10-18. : ill.


A kiegyensúlyozott étrend, az egészséges táplálkozási ajánlásoknak megfelelő étkezési szokások kialakítása és betartása hozzájárul a szervezet számára szükséges energiabevitelhez, a megfelelő tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-ellátottsághoz, az immunrendszer normál működésének fenntartásához, melyek elősegíthetik a koronavírus-betegségből való gyorsabb felépülést. Indokolt esetben (felszívódási zavar, szigorú diéta, étvágytalanság, rágási nehézség stb.) szükség lehet dúsított élelmiszerek, étrendkiegészítő készítmények alkalmazására, azonban ennek szükségessége csak egyedileg ítélhető meg, rendszeres fogyasztásuk esetén a tápanyagbeviteli ajánlások figyelembevétele elengedhetetlen. A túlzott, hosszú távon a felső biztonságos szintet meghaladó tápanyagbevitel egészségügyi kockázatot hordozhat magában.