Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=146727
MOB:2021/1
Szerzők:Fekete Mónika; Fazekas-Pongor Vince; Kerti Mária; Varga János Tamás
Tárgyszavak:KORONAVÍRUS; SARS-COV-2; PANDEMIA; IMMUNRENDSZER; TÁPLÁLKOZÁS; BÉLFLÓRA
Folyóirat:Orvostovábbképző Szemle - 2021. 28. évf. 2. sz.
[https://www.otszonline.hu/kiadvany.php?paperId=21]


  Tápanyagok szerepe az immunrendszer támogatásában, a COVID-19 elleni védekezésben / Fekete Mónika [et al.]
  Bibliogr.: p. 49-50. - Abstr. hun.
  In: Orvostovábbképző Szemle. - ISSN 1218-2583. - 2021. 28. évf. 2. sz., p. 45-50. : ill.


Napjaink fontos kérdése, hogy a szervezet immunitását hogyan befolyásolhatjuk táplálkozásunkkal, különösen a COVID-19 világjárvány idején. Az immunrendszer kulcsfontosságú szereplő a fertőzések patogenezisében. A pandémia idején különösen figyelnünk kell olyan mikro- és makrotápanyagok bevitelére, esetleg pótlására, melyek bizonyítottan részt vesznek az immunrendszer támogatásában és a fertőzések kockázatának csökkentésében. A védekezési stratégia része az immunitás szabályozásában és működésében vezető szerepet játszó mikrobiom egészségének és ellenállásának fenntartása is.