Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=150224
MOB:2019/4
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÍZLELÉS; TÁPLÁLKOZÁS; NÖVÉNYEK
Folyóirat:Medicina & Practicum - 2019. 3. évf. 4. sz.


  A keserű íz nem keserűség / Lelovics Zsuzsanna
  Abstr. hun.
  In: Medicina & Practicum. - ISSN 2559-8058. - 2019. 3. évf. 4. sz., p. 12-13. : ill.


Keserű ízt azért érezhetünk, hogy megvédjük az életünket. A keserű - és némely savanyú - íz mérgek jelenlétére is utalhat, bár keserű ízt többféle, különböző anyag okozhat. Valóban, számos mérgező növény keserű ízű, de nem mindegyikük.