Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=116671
MOB:2015/3
Szerzők:Lichthammer Adrienn; Veresné Bálint Márta
Tárgyszavak:NÖVÉNYEK, EHETŐ
Folyóirat:Új Diéta - 2015. 24. évf. 2-3. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Csillagfürt - hogyan kerül az élelmiszereinkbe? / Lichthammer Adrienn, Veresné Bálint Márta
  Bibliogr.: p. 32. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2015. 24. évf. 2-3. sz., p. 30-32. : ill.


A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, nagy fehérjetartalmú növényeknek a történelem során - és napjainkban is - fontos szerepük volt az emberi táplálkozásban. Számos tagja van, idetartozik például a szárazbab, a lencse, a szója és a csicseriborsó. Közülük különös érdeklődésre tarthat számot a csillagfürt, amelyről nem sok minden ismeretes, gyakran még szakmai körökben sem.