Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=101739
MOB:2012/2
Szerzők:Vikidár Eszter; Ruda Viktória; Mák Erzsébet; Gilingerné Pankotai Mária
Tárgyszavak:DIÉTA; EPILEPSIA
Folyóirat:Új Diéta - 2012. 21. évf. 1. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Sült zöldségek alkalmazhatóságának vizsgálata ketogén diétában / Vikidár Eszter, Ruda Viktória, Mák Erzsébet
  Bibliogr.: p. 16. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2012. 21. évf. 1. sz., p. 15-16. : ill.


Összességében elmondhatjuk, hogy a káposzta, a padlizsán és a kétfajta hagyma tökéletesen beilleszthető a 4:1 arányú étrendbe, melléjük kiszabható húsétel vagy más fehérjeforrás. A lecsó- és a blondy paprika, a tök, a cukkini és a kétfajta gomba is megállja a helyét a 4:1 arányú diétában, de inkább a nagyobb zsírtartalmúakkal kombinálva, viszont a 3:1, 2:1 arányú étrendben bátran használhatók egymagukban vagy egymással kiegészítve. A kápia, a kaliforniai narancs és a piros paprika inkább az egészséges táplálkozás részeként ajánlható. Kutatásunk sikeres volt, hiszen hipotéziseink beigazolódtak, s a zöldségek többségével kimagaslóan jó eredményt értünk el. Eredményeink birtokában már tudunk pontos számolásokat végezni, be tudjuk tartani az arányokat, s eleget tudunk tenni célkitűzéseinknek, azaz a diéta színesebbé és élvezhetőbbé tehető, s több zöldség, valamint hagyományos húsétel illeszthető bele.