Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Táplálkozás, Allergia, Diéta - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 3 >>

1.  Az allergiás terhes
2.  Allergénszegény szállodai szobák/részlegek kialakításának feltételei és működtetése
3.  Annual Symposium of the European Academy of Nutritional Sciences : abstracts
4.  Anorexiás és bulimiás magatartásformák és attitűdök gyakorisága a fiatal magyar népesség körében
5.  Az atherosclerosis nem lipid tényezői
6.  Autoimmun haemolyticus anaemia és terhesség
7.  Beszámoló a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság 12. Allergia Napjáról
8.  Beszámoló a Magyar Gasztroenterológiai Társaság 43. Nagygyűléséről : Balatonaliga, 2001. június 5-9.
9.  Beszámoló a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXIV. Vándorgyűléséről
10.  Beszámoló a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXV. Vándorgyűléséről : Szolnok, 2000. szeptember 7-9.
11.  Botulizmus előfordulása zárt közösségben
12.  Béta-glükánok a gabonákban - kémiájuk és táplálkozásélettani szerepük
13.  A cardiovascularis betegségek táplálkozás-epidemiológiai kérdései
14.  Cardiovascularis kockázati tényezők postmenopausában
15.  A Chlamydia trachomatis szülészeti jelentősége
16.  Cink a környezetben és az élő szervezetekben, a cink környezet-egészségügyi hatásai
17.  A citokróm rendszer szerepe a statinok metabolizmusában
18.  A csecsemő- és gyermekkori vashiánybetegség és terápiája : módszertani levél
19.  Dermatomyositis és terhesség
20.  A diabetes mellitus kórismézése, kezelése és gondozása : módszertani levél
21.  A diétás önbizalom befolyása a betegek terápiás együttműködésére
22.  Drotaverin hatásának vizsgálata Vater papilla dyskinesisben
23.  Egyes hazai felnőtt lakossági csoportok táplálkozási szokásainak vizsgálata
24.  Az elhízás következményei gyermekkorban
25.  Eliminációs folyamatok
26.  Emlékezés Prof. Dr. Lindner Károlyra
27.  Emésztés, felszívódás, transzport, kiválasztás
28.  Az emésztő- és a légzőrendszer funkcióinak összefüggése fertőzéses és allergiás betegségek kialakulásában
29.  Az emésztőrendszer anatómiája és szövettana
30.  Európai táplálkozástudományi konferencia Norvégiában
31.  Az Európai Unió előírásai a géntechnikával módosított élelmiszertermékekkel kapcsolatban
32.  Fitinsavtartalom meghatározása különböző hazai élelmi- (diétás) rost forrásokból és a fermentáció során bekövetkező változásának tanulmányozása in vitro körülmények között
33.  "Fogyótúra tábor" túlsúlyos fiatalok számára
34.  A gastrointestinalis traktus mint a mucosalis immunrendszer központja
35.  Genetika és táplálkozás: a jávorfaszörp-betegség molekuláris patológiája
36.  Gluténmentes élelmiszerek körének bővítése új hajdinalisztből készített termékekkel
37.  Gyulladásgátló, immunszuppresszív és antiallergiás gyógyszerek biztonságossága terhességben
38.  A gyógyszeres kezelés szerepe az allergiás betegségek prevenciójában
39.  "Gyógyító táplálás az Ön otthonában" : modellkísérlet az otthonápolásban
40.  A habituális abortus immunológiai háttere
41.  A hajtatott zöldségek minősége
42.  Hatnak az antivitaminok terápiásan is?
43.  A helyes étrend szerepe osteoporosisban
44.  Hosszú szénláncú, többszörösen telítetlen zsírsavak a csecsemőtáplálásban = Long-chain polyunsaturated fatty acids in infant nutrition
45.  A hypercholsterinaemiák gyógyszeres kezelése
46.  Húsipari kutatás-fejlesztési irányok
47.  Az igen kis súlyú (<1500 g) koraszülöttek súlygyarapodása hagyományos és magas kalóriabevitel mellett
48.  Immunológiai változások a terhesség alatt
49.  In memoriam Prof. Dr. Dr. h. c. Somogyi János
50.  Az intestinalis immunrendszer szerepe a táplálékallergia kialakulásában

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 3 >>