1. | | | A dohányzás, mint a kardiovaszkuláris morbiditás és mortalitás kockázati tényezője és befolyásolásának lehetőségei - tilos a dohányzás!
|
2. | | | Az elhízás önálló kardiovaszkuláris kockázati tényező
|
3. | | | Emelkedett húgysavérték, mint a kardiovaszkuláris események előrejelzője
|
4. | | | Az európai társaságok új kardiovaszkuláris prevenciós ajánlása
|
5. | | | Fizikai aktivitás szerepe a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében és kezelésében
|
6. | | | A hipertoniával kapcsolatos régi és új irányelvek
|
7. | | | III. Magyar kardiovaszkuláris konszenzus konferencia - az ajánlás az elmúlt két év új nemzetközi irányelveinek tükrében
|
8. | | | Irányelvek a boka/kar index szűrésére
|
9. | | | Kardiometabolikus kockázat
|
10. | | | Kardioprotektív, preventív gyógyszerelés
|
11. | | | Kezelési célértékek cukorbetegségben és a terápia fő vonalai
|
12. | | | Kockázat és célértékek hipertóniabetegségben: vérnyomás, mikroalbuminuria, glomerulus filtrációs ráta
|
13. | | | Kockázatbesorozás a kardiovaszkuláris veszélyeztetettség szerint
|
14. | | | Kényes paraméterek a kardiovaszkuláris betegségek diagnosztikájában
|
15. | | | Lipid-irányelvek áttekintése
|
16. | | | Másodlagos prevenció : részletek a Magyar Stroke Társaság vezetőségi tagjai által készített és az Eü. Minisztériumnak benyújtott 2007. évi protokollból
|
17. | | | Az obstruktív alvási apnoe (OSA) és a kardiovaszkuláris kockázat
|
18. | | | A tromboembóliás kockázat antitrombotikus (antikoagulóns és thrombocyta-gátló) gyógyszeres csökkentése kardiovaszkuláris veszélyeztetettség esetén
|
19. | | | Táplálkozási ajánlások egészségeseknek, és fokozott kockázat esetén
|
20. | | | Összefoglalás a III. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia ajánlásairól
|
21. | | | Új evidence based lipidvizsgálatok
|
22. | | | Újabb hazai kardiovaszkuláris morbiditási adatok
|
23. | | | Újdonságok a diabétesszel és a metabolikus szindrómával kapcsolatos vizsgálatokban
|