Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=97979
MOB:2011/3
Szerzők:Töttösi Adrienn; Lelovics Zsuzsanna; Völgyi Zoltán
Tárgyszavak:DAGANATOK; DIÉTA; PREVENCIÓ
Folyóirat:Studium & Practicum - 2011. 5. évf. 1. sz.


  A diéta szerepe és jellemzői daganatos betegségekben : 1. r., A daganatprevenciós étrend / Töttösi Adrienn, Lelovics Zsuzsanna, Völgyi Zoltán
  Bibliogr.: p. 7. - Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2011. 5. évf. 1. sz., p. 4-7.


A lakosság egészségi állapotát jellemző mortalitási - statisztikai - adatok szerint hazánkban az összes halálozás mintegy egynegyedét (24,8%) a daganatos betegségek miatt bekövetkező halálozás teszi ki. A magyarországi dagantos halálozás Európában és a világon is az elsők közé tartozik. E multifaktoriális betegség kialakulásában kiemelkedő szerepe van a táplálkozásnak az azzal szoros összefüggésben az életmódnak. Az egészségtelen táplálkozás a tumor miatti összes halálozás több mint egyharmadáért (35%) felelős.