Egészségmagatartás a fiatalok táplálkozási szokásaiban / Nagy Nóra Eszter, Sipos Erzsébet Evelyn
Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun., eng.
In: Egészségfejlesztés. - ISSN 1786-2434, eISSN 2498-6666. - 2010. 51. évf. 4. sz., p. 18-25. : ill.
Eredményeink alapján elmondható, hogy az étkezés mennyiségi paramétereit nem befolyásolják jelentősen a Waldorf-iskola nevelési attitűdjei, hiszen a hétköznapokon reggelit, és ebédet fogyasztók aránya a Waldorf-iskolákban sem tér el számottevően az HBSC-kutatástól. A táplálkozás minőségi összetevőit tekintve viszont elmondható, hogy a Waldorf-iskolákban a diákok egészségesebb ételeket fogyasztanak. Ez - feltételezésünk szerint - annak köszönhető, hogy a Waldorf-iskolákban egészségtudatos magatartásra nevelő szemléletet igyekeznek kialakítani. Mindezek alapján javasoljuk, hogy szervezzenek - akár az egészséges iskolai büfé program keretén belül - a helyes táplálkozást bemutató és ennek értékét hangsúlyozó programokat.