Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=89271
MOB:2006/4
Szerzők:Polgár Marianne
Tárgyszavak:PREVENCIÓ; ÉLELMISZER-ALLERGIA; PROBIOTIKUMOK; PREBIOTIKUMOK
Folyóirat:Gyermekorvos Továbbképzés - 2006. 5. évf. 2. sz.
[https://gyermekorvostovabbkepzes.hu/]


  A táplálékallergia új szemlélete - az allergia prevenciójának lehetőségei / Polgár Marianne
  Bibliogr.: p. 78-79. - Abstr. hun.
  In: Gyermekorvos Továbbképzés. - ISSN 1589-0309. - 2006. 5. évf. 2. sz., p. 73-79. : ill.


A csecsemő- és gyermekkori táplálékallergia kialakulásáért az anyatejtáplálás korai elhagyása, az idegen fehérjék étrendbe iktatása, az immunológiai éretlenség, örökletes és környezeti tényezők felelősek. A táplálékallergia diagnózisának alapja a táplálékelimináció és -terhelés a szóban forgó táplálékkal. A táplálékallergiás betegek étrendi kezelésében az életkori követelmények mellett a keresztallergia és a keresztkontamináció lehetőségét is figyelembe kell venni. Az allergia megelőzésében, a nemzetközileg elfogadott, bizonyítékokon alapuló ajánlások mellett a probiotikumok és prebiotikumok alkalmazása is egyre szélesebb körben terjed el.