Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=81656
MOB:2006/3
Szerzők:Nékám Kristóf
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA
Folyóirat:Családorvosi Fórum - 2005. 6. évf. 11. sz.
[https://www.informed.hu/csaladorvosi]


  Az ételallergiák jellegzetességei / Nékám Kristóf
  Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun.
  In: Családorvosi Fórum. - ISSN 1585-8529. - 2005. 6. évf. 11. sz., p. 23-25. : ill.


Az étel- (pontosabban táplálék-) allergiák tizenöt-húsz évvel ezelőtt még a ritka allergiák közé tartoztak: előfordulási arányuk a teljes populációban 1% körüli vagy az alatt volt, egyetlen 4-5%-os csúccsal az első életévekben, amely 4-5 éves korra belesimul a felnőtteket is jellemző értékbe.