Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=72073
MOB:2009/1
Szerzők:Micskey Éva
Tárgyszavak:CSECSEMŐ; TÁPLÁLÁS
Folyóirat:Gyermekorvos Továbbképzés - 2008. 7. évf. 4. sz.
[https://gyermekorvostovabbkepzes.hu/]


  Múlt, jelen jövő - a fehérjetartalom mennyiségi és minőségi alakulása a csecsemőtáplálásban / Micskey Éva
  Bibliogr.: p. 237. - Abstr. hun.
  In: Gyermekorvos Továbbképzés. - ISSN 1589-0309. - 2008. 7. évf. 4. sz., p. 233-237. : ill.


A csecsemőtáplálás terén folyamatos a törekvés, hogy a "mesterséges" táplálásra kényszerülő csecsemők számára létrehozott táplálék egyre jobban közelítsen az anyatejhez, mint "gold standardhoz". A napjainkban rendelkezésre álló alapanyagok lehetővé tették, hogy a tápszerek fehérjetartalma tovább csökkenjen úgy, hogy az a gyermek testi-lelki fejlődését ne károsítsa, és a szérumban a természetes aminosavszinthez közelítsen, sőt egészségvédő hatásokat is támogasson, értve ez alatt az anyagcsere-folyamatok fiziológiás menetét, a szénhidrát- és zsíranyagcsere-betegségek metabolikus programozását, prevencióját az anyatej összetétele azonban további titkokat rejt a jövő útja az, hogy a biológiai hatások további ismerete birtokában közelebb kerüljünk ehhez a referenciához, és gyermekeink táplálását a természetes adottságokhoz igazítsuk, annak tudatában, hogy ennek tökéletességét sohasem érhetjük el.