Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=161532
MOB:2017/2-3
Szerzők:Gimesi Júlia
Tárgyszavak:KALCIUM, ÉTRENDI; KALCIUM
Folyóirat:Gyógyszerész Továbbképzés - 2017. 11. évf. 3. sz.
[https://gyogyszeresztovabbkepzes.hu/ ]


  A kalciumbevitel fontossága / Gimesi Júlia
  Bibliogr.: p. 95. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszerész Továbbképzés. - ISSN 1788-9049. - 2017. 11. évf. 3. sz., p. 93-95. : ill.


Bár a fejlett világra jellemző a túlzott tápanyag-fogyasztás, a kalcium psdig az alapvető élelmiszerekben - pédául tej, tejtermékek - jelentős mennyiségben van jelen, az elfogyasztott kalcium mennyisége szinte sehol nem éri el az ajánlott értéket. Több tanulmány igazolja, hogy a kalcium bevitel Magyarországon is jóval a kívánatos alatt van