Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=161514
MOB:2017/2-3
Szerzők:Hidvégi Edit
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA; DIFFERENCIÁLDIAGNÓZIS; GYÓGYSZERES TERÁPIA
Folyóirat:Gyógyszerész Továbbképzés - 2017. 11. évf. 4. sz.
[https://gyogyszeresztovabbkepzes.hu/ ]


  Táplálékallergiák és -intoleranciák kezelési lehetőségei / Hidvégi Edit
  Bibliogr.: p. 112. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszerész Továbbképzés. - ISSN 1788-9049. - 2017. 11. évf. 4. sz., p. 109-112. : ill.


A táplálékallergiák eliminációs diétás kezelését csak a biztos diagnózis felállítása után kezdjük el. Az ételallergiás tünetek oki kezelésére e mellett egyes esetekben alkalmazható a hiposzenzibilizálás, amelyet anti-IgE-védelemben nagyobb biztonságban adhatunk. OAS esetén az allergénre kifejtett hőhatás eredményes lehet az epitóp konformáció-változása révén. Ilyen betegeknél a keresztreagáló növény elleni immunterápia is tünetcsökkenést eredményezhet. Tüneti szerként antihisztamint, szteroidot, antireflux kezelést alkalmazhatunk - általában csak részleges eredménnyel. A korábban használt per os kromoglikátok elvesztették szerepüket.