Kávé - az egészséges diéta szerves része? : antioxidáns és gyulladásgátló / Budai Lívia
Bibliogr.: p. 8. - Abstr. hun.
In: Pharma Tribune. - ISSN 2064-7204. - 2020. 7. évf. 1. sz., p. 8. : ill.
Korábban a kávézás a tiltólisták élén szerepelt, ha a helyes táplálkozás alapelveiről volt szó. Kardio- vaszkuláris betegeknél, köszvényeseknél, tüdőbetegeknél, cukorbetegeknél kerülendő a kávézás - vallották. Mára ez jelentősen megváltozott. Epidemiológiai vizsgálatok egész sora és metaanalízisek tucatja bizonyítja azt, hogy a kávézás (napi 4-5 kávé) nemcsak hogy nem ártalmas, de preventív szerepet is kap számos kórkép esetén. Úgy tűnik, hogy megszorításokra mindössze a várandósság alatt van szükség.