Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=148817
MOB:2020/1
Szerzők:Lovász Barbara Dorottya; Finta Ádám; Zsobrák Krisztián; Szalai Milán; Bajor Judit; Gyökeres Tibor; Madácsy László
Tárgyszavak:ENDOSZKÓPIA; GASTROENTEROLOGIA; TECHNOLÓGIA, ORVOSI; INFORMATIKA
Folyóirat:Central European Journal of Gastroenterology and Hepatology - 2020. 6. évf. 1. sz.
[https://gastronews.olo.hu/]


  Mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségei a gasztroenterológiában és az endoszkópiában : összefoglaló közlemény és saját eredményeink bemutatása / Lovász Barbara Dorottya [et al.]
  Bibliogr.: p. 8-9. - Abstr. hun., eng. - DOI: https://doi.org/10.33570/CEUJGH.6.1.2
  In: Central European Journal of Gastroenterology and Hepatology. - ISSN 2415-9107. - 2020. 6. évf. 1. sz., p. 2-9. : ill.


A napjainkban egyre növekvő számú tudományos kutatás és közlemény feldolgozásában jelentős segítséget nyújthatnak a mesterséges intelligencia (AI) alapú számítógépes programok. Az AI alkalmazása segítheti a klinikusokat a diagnosztikus pontosság javításában és a terápiás döntések optimalizálásában is a gasztroenterológia és az endoszkópia csaknem teljes területén. A közleményben a napjainkban elérhető nemzetközi irodalmi adatokat és saját kutatási eredményeinket foglaltuk össze.  Kulcsszavak: mesterséges intelligencia, endoszkópia, gasztroenterológia