Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=147806
MOB:2021/1
Szerzők:Arató András
Tárgyszavak:PROBIOTIKUMOK; BAKTERIÁLIS FERTŐZÉSEK; HASMENÉS
Folyóirat:Gyermekorvos Továbbképzés - 2021. 20. évf. 2. sz.
[https://gyermekorvostovabbkepzes.hu/]


  Miért előnyösebb a Saccharomyces boulardii alkalmazása a probiotikus hatású baktériumokkal szemben? / Arató András
  Bibliogr.: p. 102. - Abstr. hun.
  In: Gyermekorvos Továbbképzés. - ISSN 1589-0309. - 2021. 20. évf. 2. sz., p. 101-102.


A Saccharomyces boulardii (Sb) élesztőgombát Henri Boulard izolálta először 1923-ban licsi és garcinia trópusi gyümölcsökből. Boulard azt is megfigyelte, hogy a délkelet-ázsiai országokban ezeknek a gyümölcsöknek a héját rágták, hogy enyhítsék a kolera tüneteit. Az elmúlt évtizedekben igazolódott, hogy ennek az élesztőgombának jelentős probiotikus hatása van.