Az egészséges közétkeztetés népegészségügyi jelentősége : a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás egészségügyi előírásokról szóló 37/2014 (IV.30.) EMMI rendelet / Miháldy Kinga [et al.]
Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2014. 23. évf. 5. sz., p. 22-25. : ill.
A szív- és érrendszeri betegségek és hajlamosító tényezőik, mint az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, valamint a daganatos betegségek nagymértékben függenek a táplálkozástól. A felnőttek és a gyermekek körében végzett országos, reprezentatív felmérések rávilágítottak a lakosság helytelen táplálkozására és arra, hogy szükség van a közétkeztetés területén önálló rendelet megalkotására. A 2015. január 1-jén hatályba lépő, közétkeztetési rendelet amellett, hogy számos, új elemet hordoz, rövid és hosszú távon is hozzájárul az egészséges nemzedék felnövekedéséhez, s lehetővé teszi, hogy minden gyermek egészséges közétkeztetésben részesüljön.