Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=113429
MOB:2014/4
Szerzők:Jármay Judit
Tárgyszavak:VITAMIN K2
Folyóirat:Magyar Családorvosok Lapja - 2014. 6. sz.
[https://csaladorvosoklapja.egeszsegvonal.eu/]


  Érvek és ellenérvek kereszttüzében: a K2-vitamin / Jármay Judit
  Bibliogr.: p. 25. - Abstr. hun.
  In: Magyar Családorvosok Lapja. - ISSN 1789-607X. - 2014.  6. sz., p. 24-25.


A K2-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőket a csontrendszer egészségének fenntartására, az osteoporosis kezelésének kiegészítésére, ill a cardiovascularis (CV) rizikó csökkentésére ajánlják - minta K-vitamin legjobban felszívódó farmáját. Legbb étrendi forrásai a tejtermékek (sajt, túró, joghurt). A japánok tradicionális étele, a natto (erjesztett szójafehérje) különösen nagy mennyiségben tartalmazza, és náluk a K2-vitaminpótlás bevett gyakorlat az osteoporosis kezelésében.