Valóban egyre kevesebb az ásványi anyag- és a nyomelem-tartalom a gyümölcsökben és a zöldségekben? / Budai Marianna
Bibliogr.: p. 299. - Abstr. hun.
In: Gyógyszerész Továbbképzés. - ISSN 1788-9049. - 2023. 17. évf. 7. sz., p. 297-299. : ill.
Bezzeg a mi időnkben! Hányszor halljuk, hogy semmi sem olyan már, mint régen volt. Úgy tűnik, hogy beletartoznak ebbe a körbe a zöldségek és a gyümölcsök is, amelyek ásványi anyag-, nyomelem- és vitamintartalma a nyomába sem ér a korábbiaknak. Valós adatok állnak ennek a megállapításnak a hátt erében, vagy csupán nosztalgia szülte városi legenda az, hogy a XXI. században az egészségesnek hitt táplálkozás révén is kevesebb mikrotápanyag jut be az emberi szervezetbe, mint évtizedekkel korábban? És megszületik a patikusokat foglalkoztató kérdés is: logikus-e a következtetés, hogy egyre inkább indokolt a patikaszerekkel történő szupplementáció?