Ómega-7-zsírsav - a homoktövis különlegessége / Somogyi Edit
Bibliogr.: p. 21-22. - Abstr. hun., eng.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2022. 31. évf. 1. sz., p. 20-22.
Ómega- (ómega-) zsírsavak, azon belül is az ómega-7-zsírsav, antioxidánsok és gyulladáscsökkentő anyagok kiegyensúlyozott és igen hatásos keveréke található a homoktövis gyümölcsében, amelyet már évszázadok óta használnak a gyógyászatban. A legújabb tudományos eredmények alátámasztják az eddigi tapasztalatokat különösen a nyálkahártya egészségének megőrzése terén. A cikk a homoktövisolajjal kapcsolatos kísérleti és klinikai eredményeket és alkalmazási lehetőségeit mutatja be, mint antioxidáns a nyálkahártya egészségének megőrzése, az inzulinrezisztencia kialakulásának megelőzése és a menopauza terén. Kulcsszavak: homoktövis, ómega-7-zsírsav, nyálkahártya, inzulinrezisztencia, menopauza, antioxidáns