Táplálkozási ajánlás Covid-19-betegek részére : egy világjárvány táplálkozási vonatkozásai hazánkban / Varga Anita
Bibliogr.: p. 68. - Abstr. hun.
In: Gyógyszereink. - ISSN 0434-9784, eISSN 2498-9274. - 2020. 69. évf. 1. sz., p. 60-68. : ill.
A jelenlegi járványhelyzet nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is egyaránt megterhelő lehet a betegek számára. A kiegyensúlyozott étrend, az egészséges táplálkozási ajánlásoknak megfelelő étkezési szokások kialakítása hozzájárul a szervezet számára szükséges energiabevitelhez, a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottsághoz, az immunrendszer normál működésének fenntartásához, ezek pedig elősegíthetik a koronavírus-betegségből való gyorsabb felépülést. A zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, emellett alacsonyabb zsír-, hozzáadottcukor- és sótartalmú étrend az egészséges testtömeg megőrzésének, valamint a szív- és érrendszeri, daganatos betegségek megelőzésének is egyik kulcsa.