Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=124123
MOB:2017/1
Szerzők:Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Tárgyszavak:ZSÍROK; TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNY; RIZIKÓFAKTOROK
Folyóirat:Studium & Practicum - 2016. 10. évf. 5. sz.


  Kókusz- és pálmazsír / Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
  Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2016. 10. évf. 5. sz., p. 26-29. : ill.


Mára már egyértelművé vált, hogy az étkezéseinkkel elfogyasztott zsírok típusa fontosabb, mint a mennyisége. Azonban akadnak fehér foltok a javasolt zsiradékforrásokkal kapcsolatosan. A trópusi olajoknak is nevezett kókusz- és pálmaolaj kiváló példái ennek, hiszen számos tévhit él a köztudatban velük kapcsolatban. Vajon tényleg annyira egészségesek, mint amilyen a hírük?