Élelmiszer-csomagolások anyagai a minőségvédelem szolgálatában : 2. r., A csomagolási feladatokat kiszolgáló géprendszerek / Monspartné Sényi Judit
Bibliogr.: p. 29. - Abstr. hun.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2014. 23. évf. 4. sz., p. 27-29. : ill.
Az utóbbi évek rohamos léptékű csomagolásfejlesztésének köszönhetően az általánosan használt élelmiszercsomagoló-anyagok és -eszközök, amelyek az előző számban megjelent cikkben is említett, hagyományos termékelosztás lehetőségeit szélesítették ki (könnyű nyithatóság és visszazárhatóság, adag és szett, valamint akciós csomagolások általánossá válása), egyre ismertebbek és elismertebbek. A hagyományos üveg, fém, fa és papír csomagolóanyagok mellett megjelentek a legkorszerűbb műanyag csomagolások, ezen belül is különböző "barrier", nagy védőképességű, társított csomagolási rendszerek, amelyekkel az élelmiszertermékek minőség-megőrzési időtartamának számottevő növelését lehetett elérni. Olyan, új csomagolási módszerek kerültek bevezetésre, amelyek speciális géprendszerek segítségével (aszeptikus töltés-zárás, Form-Fill-Seal rendszerek, aktív és intelligens jelző csomagolások) hosszabb minőség-megőrzést és biztonságosabb termékforgalmazást eredményeztek. Az új csomagolási anyagok és géprendszerek bemutatására vállalkozik az "Élelmiszer-csomagolási cikksorozat" második része.