Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=107883
MOB:2013/3
Szerzők:Asztalos Ágnes; Szekeresné Szabó Szilvia
Tárgyszavak:TÁPLÁLÉK; KÉMIA, ANALITIKAI
Folyóirat:Új Diéta - 2013. 22. évf. 4. sz.
[https://mdosz.hu/uj-dieta/ ]


  Kenyerek és pékáruk valós beltartalmi értékei a tápanyagtáblázatban szereplő adatokhoz viszonyítva  / Asztalos Ágnes, Szekeresné Szabó Szilvia
  Bibliogr.: p. 12. - Abstr. hun.
  In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2013. 22. évf. 4. sz., p. 10-12. : ill.


A beteg vagy diétázó számára nem elhanyagolható, hogy milyen információkat szerez a tápanyagtáblázatból, így az adatai közelebb kellene kerüljenek a valósághoz. Több esetben sikerült bizonyítanunk, hogy a különböző beszerzési helyekről származó, azonos néven forgalmazott termékek összetétele (fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma) nagy különbségeket mutat. A méretbeli különbségek pedig megtéveszthetik a vásárlót, hiszen a tápanyagtáblázat adataitól jócskán eltérő méretű termékek is beszerezhetők a boltokból. A sütödék különféle technológiai fortélyainak lehet tulajdonítható, hogy a kereskedelemben kapható termékek között eltérő beltartalmi és méretbeli különbségek vannak.