Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=105142
MOB:2013/1
Szerzők:Vági Zsolt
Tárgyszavak:VITAMINOK; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Studium & Practicum - 2012. 6. évf. 10. sz.


  Egyéb vitaminhatású anyagok a táplálkozásban és a hazai vitaminbevitel / Vági Zsolt
  Abstr. hun.
  In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2012. 6. évf. 10. sz., p. 6-8. : ill.


A mennyiségi termelés helyett olyan élelmiszerek gyártását, forgalmazását és fogyasztását kell célul kitűzni, ahol azok tápértéke mellett a biológiai hasznosság egyre nagyobb. Napjainkban a fogyasztás során szem előtt kell tartani az élelmi anyagok vitamintartalmát is, az energia- és makrotápanyag-tartalom, vagy éppen az ásványianyag-szint mellett. Az ételek minősége sokat számít, a mennyiségi étkezés helyett a minőségi táplálkozásra kellene áttérni.