Az E-vitamin a táplálkozásban a legújabb kutatási eredmények tükrében / Hartmann Eszter, Lelovics Zsuzsanna
Bibliogr.: p. 15. - Abstr. hun.
In: Studium & Practicum. - ISSN 1788-6996. - 2012. 6. évf. 4. sz., p. 12-15. : ill.
Egyre inkább kívánatos a minőségi élelmiszerek elterjedése. A mennyiségi termelés helyett olyan élelmiszerek gyártását, forgalmazását és fogyasztását kell célul kitűzni, ahol azok tápértéke mellett a biológiai hasznosság egyre nagyobb. Napjainkban a fogyasztás során szem előtt kell tartani az élelmi anyagok vitamintartalmát is, az energia- és makrotápanyag-tartalom, vagy éppen az ásványianyagszint mellett. Az ételek minősége sokat számít, a mennyiségi étkezés helyett a minőségi táplálkozásra kellene áttérni. Továbbképző közleményeink táplálkozási rovatában egy-egy vitaminnal kapcsolatos legfrissebb hazai és nemzetközi kutatási eredményeket ismertetjük. Jelen részben az E-vitaminnal kapcsolatos ismereteket foglaljuk össze.