Táplálkozás és egészség : az egyén szintjén és a táplálkozáspolitika tükrében / Lelovics Zsuzsanna
Bibliogr.: p. 29. - Abstr. hun.
In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2011. 15. évf. 1. sz., p. 28-29. : ill.
Az élelmiszerek és a gyógyászati termékek egyaránt jól meghatározott - különböző - célra készülnek, és így is fogyasztjuk, használjuk azokat. E célokat leegyszerűsítve elmondható, hogy az élelmiszerek alapvetően táplálnak és energiát szolgáltatnak, a gyógyászati termékek pedig a betegségek kezelésére valók. Az évek során azonban az élelmiszerek szerepe nagymértékben megváltozott: már nemcsak "egyszerű" energiaszolgáltatónak tekintendők, hanem több-kevesebb élettanilag jótékony hatású kritériumnak is meg kell felelniük.