Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=154397
MOB:2020/2
Szerzők:Varga Anita
Tárgyszavak:SARS-COV-2; TÁPLÁLKOZÁS; PREVENCIÓ
Folyóirat:Gyógyszereink - 2020. 69. évf. 1. sz.
[https://www.ogyei.gov.hu/gyogyszereink_ogyei/]


  Táplálkozási ajánlás Covid-19-betegek részére : egy világjárvány táplálkozási vonatkozásai hazánkban / Varga Anita
  Bibliogr.: p. 68. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszereink. - ISSN 0434-9784, eISSN 2498-9274. - 2020. 69. évf. 1. sz., p. 60-68. : ill.


A jelenlegi járványhelyzet nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is egyaránt megterhelő lehet a betegek számára. A kiegyensúlyozott étrend, az egészséges táplálkozási ajánlásoknak megfelelő étkezési szokások kialakítása hozzájárul a szervezet számára szükséges energiabevitelhez, a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottsághoz, az immunrendszer normál működésének fenntartásához, ezek pedig elősegíthetik a koronavírus-betegségből való gyorsabb felépülést. A zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, emellett alacsonyabb zsír-, hozzáadottcukor- és sótartalmú étrend az egészséges testtömeg megőrzésének, valamint a szív- és érrendszeri, daganatos betegségek megelőzésének is egyik kulcsa.