Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=160620
MOB:2022/1
Szerzők:Rurik Imre
Tárgyszavak:SZÍV-ÉRRENDSZER BETEGSÉGEI; RIZIKÓFAKTOROK; PREVENCIÓ; TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:MD Prevenció - 2022. 1. évf. 1. sz.


  A táplálkozás szerepe a kardio vaszkuláris rizikófaktorok megelőzésében / Rurik Imre, Rurik Imre
  Bibliogr.: p. 21. - Abstr. hun.
  In: MD Prevenció. - ISSN 29395739. - 2022. 1. évf. 1. sz., p. 18-21.


A táplálkozás fontos szerepet tölt be az egészség megőrzésében. A legtöbb kardiovaszkuláris betegség nagyobb valószínűséggel alakul ki egészségtelen életmód és helytelen táplálkozási szokások esetén. Szakmailag megalapozottan ajánlható a változatos és rendszeres étkezés, több zöldség, gyümölcs, sovány húsok és tejtermékek fogyasztása, minimális cukortartalmú ételek/italok, kevesebb só és alkohol bevitele a pontokban részletezett, egyéb táplálkozási ajánlások mellett.