Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=154995
MOB:2020/4
Szerzők:Nagy Adrienne
Tárgyszavak:TÁPLÁLÉK; ALLERGIA; PREVENCIÓ
Folyóirat:Gyermekorvos Továbbképzés - 2020. 19. évf. 4. sz.
[https://gyermekorvostovabbkepzes.hu/]


  A táplálékallergia prevenciós lehetőségei / Nagy Adrienne
  Bibliogr.: p. 183. - Abstr. hun.
  In: Gyermekorvos Továbbképzés. - ISSN 1589-0309. - 2020. 19. évf. 4. sz., p. 180-183. : ill.


Az allergiás betegségek száma folyamatosan növekszik. Prevalenciájának csökkentésére tett erőfeszítések korunk nagy kihívásia. Az allergia, köztük a táplálékallergia megelőzésére tett kísérletek eredményei sok tényezőtől függenek, például attól, hogy hány éves a beteg, van-e más allergiája, ép-e a bőre, vannak-e atópiás első fokú rokonai stb. Elméleti és gyakorlati megfontolásokkal próbálom az olvasót segíteni az abban való eligazodásban, hogy milyen prevenciós szinteken milyen lehetőségei vannak arra, hogy a táplálékallergia kialakulását vagy annak progresszióját mérsékelje.