Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=133171
MOB:2018/4
Szerzők:Szűcs Zsuzsanna
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSOK; ÉLELMISZER-ADALÉKOK
Folyóirat:Hypertonia Magazin - 2018. 3. évf. 1. sz.


  A korszerű táplálkozás megjelenése : OKOSTÁNYÉR / Szűcs Zsuzsanna
  Abstr. hun.
  In: Hypertonia Magazin. - ISSN 2498-7239. - 2018. 3. évf. 1. sz., p. 28-30. : ill.


Egészségünk szempontjából minden falat étel, amit megeszünk és minden korty ital, amit megiszunk, számít. Ahhoz, hogy mindent, amire szervezetünknek szüksége van, megkapjunk, asztalunkon rendszeresen kell hogy szerepeljenek a zöldségfélék, gyümölcsök, gabonafélék, halak, sovány húsok és tejtermékek. Becslések szerint hetente 20-30 különböző élelmiszer fogyasztásával biztosítható az egészséget támogató változatosság. Emellett kalóriabevitelünknek is igazodnia kell az életkorunkhoz, nemünkhöz, testtömegindexünkhöz és a fizikai aktivitásunkhoz.