Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=100170
MOB:2012/1
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2011. 15. évf. 5. sz.


  Több, mint élelmiszer? : a funkcionális élelmiszerek / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 11. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2011. 15. évf. 5. sz., p. 8-11. : ill.


A táplálékként fogyasztott különböző növényekről, állati és ásványi eredetű anyagokról az utóbbi néhány évtizedben egyre gyakrabban derült ki, hogy nemcsak azért lehetnek fontosak, mert a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, hanem azért is, mert olyan speciális tulajdonságokkal is rendelkez(het)nek, amelyek a prevencióban, a betegségek előfordulási gyakoriságának mérséklésében is fontosak lehetnek, s erre egyre több tudományos magyarázat is szolgál.