Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=97688
MOB:2011/3
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2011. 15. évf. 1. sz.


  Táplálkozás és egészség : az egyén szintjén és a táplálkozáspolitika tükrében / Lelovics Zsuzsanna
  Bibliogr.: p. 29. - Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2011. 15. évf. 1. sz., p. 28-29. : ill.


Az élelmiszerek és a gyógyászati termékek egyaránt jól meghatározott - különböző - célra készülnek, és így is fogyasztjuk, használjuk azokat. E célokat leegyszerűsítve elmondható, hogy az élelmiszerek alapvetően táplálnak és energiát szolgáltatnak, a gyógyászati termékek pedig a betegségek kezelésére valók. Az évek során azonban az élelmiszerek szerepe nagymértékben megváltozott: már nemcsak "egyszerű" energiaszolgáltatónak tekintendők, hanem több-kevesebb élettanilag jótékony hatású kritériumnak is meg kell felelniük.