Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=81023
MOB:2010/2
Szerzők:Biró Lajos
Tárgyszavak:TÁPLÁLKOZÁS
Folyóirat:Családorvosi Fórum - 2010. 10. évf. 1. sz.
[https://www.informed.hu/csaladorvosi]


  Étrendtervező programok összehasonlítása egy hazai fejlesztés tükrében / Biró Lajos
  Bibliogr.: p. 30. - Abstr. hun.
  In: Családorvosi Fórum. - ISSN 1585-8529. - 2010. 10. évf. 1. sz., p. 29-30. : ill.


Mind a táplálkozással összefüggő betegségek prevenciójában, mind a dietoterápia speciális területein egyre nagyobb szerepet kap a személyre szóló - individuális - étrendtervezés. Egy olyan étrend megtervezése, amely eleget tesz a személy energia- és tápanyagszükségleteinek, továbbá nem tartalmazza a kevéssé kedvelt, illetve allergiát vagy intoleranciás panaszokat okozó élelmiszereket, a dietetikus akár 10-12 munkaóráját is igénybe veheti.