Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  

Táplálkozás, anyagcsere, diéta - Kapcsolódó tételek

<< 1 2 >>

1.  Adatok a Crohn-betegségről
2.  Az aganglionaris megacolon, a Hirschsprung-betegség gyakorlati problémái
3.  Az alkoholfogyasztás kockázatai
4.  Az allergiás gyulladás egyes biológiai markereinek alkalmazása a táplálkozási allergiák diagnosztikájában
5.  Allergiás rhinitis : egy régi probléma új megközelítése
6.  Amerikai állásfoglalás a koszorúér-betegség okozta halálozás megelőzéséről
7.  Az anorexia nervosa és a bulimia nervosa korszerű megközelítése
8.  Az atherosclerosis megelőzése Lengyelországban
9.  Az atópiás allergiás és poliszisztémás autoimmun betegségek kapcsolata
10.  Beszámoló a Magyar Diabetes Társaság XIII. Kongresszusáról
11.  A bor mint olyan...
12.  Bélműködési zavarok kritikus állapotban : kerekasztal-konferencia összefoglalója
13.  A Claritine hatékonyságának, eredményességének és biztonságosságának felmérése a hazai gyakorlatban
14.  Claritine-kezelés hatása fűpollen allergiás pediátriai beteganyagban
15.  A cystás fibrosis (mucoviscidosis) komplex kezelése, különös tekintettel a táplálásra
16.  A diabetes mellitus diétás kezelése
17.  Diabeteses dyslipidaemiák
18.  A diéta mint bűnös vagy mint jótevő : diétás meggondolások nephrosis szindrómában
19.  A diéta szerepe az infantilis kólika etiológiájában és kezelésében
20.  Diéta és cukorbetegség
21.  Elhízottak rizikóstatusa és táplálkozási szokásai Magyarországon
22.  Emlékezés Prof. Dr. Dworschák Ernő kollégánkra
23.  Az enteralis infekciókról
24.  A fekete retek (Raphanus sativus L. var. niger) in vitro antioxidáns és gyökfogó tulajdonságai
25.  Felnőttek vasellátottságának jellemzői Magyarországon
26.  Fogkímélő édességek
27.  A Gastrointestinalis rendszer motilitászavarai címen megtartott V. Milupa Tudományos Szimpóziumról : 1997. március 21-22., Visegrád
28.  Gastrooesophagealis reflux a gyermekgyógyász szemszögéből
29.  Glükóz-galaktóz malabsorptio
30.  A gyorsfagyasztott élelmiszerek felhasználásának gazdaságossági értékelése a kórházi élelmezésben
31.  Helicobacter pylori
32.  A Helicobacter pylori fertőzés immunológiai háttere, különös tekintettel az IgE mediálta folyamatokra
33.  A hiperkalorizálás jelentősége mucoviscidosisban
34.  A hyperlipoproteinaemiák kezelési irányelvei
35.  A hypertonia - primer prevenció és nem gyógyszeres kezelés című tudományos ülés
36.  Ismét az "all in one"-ról
37.  A jejunalis táplálás mint terápiás lehetőség a pancreas gyulladásos betegségeiben
38.  Kongresszusi beszámolók : Az ESPGAN és a Magyar Gyermekgyógyász Társaság közös gyermektáplálási továbbképző kurzusa : Pécs, 1996. március 22-23.
39.  Krónikus gyermekkori májbetegségben kialakuló alultápláltság patomechanizmusa, diagnosztikája és terápiája
40.  A K-vitamin-hiány újszülött- és csecsemőkori patofiziológiája
41.  A kóros elhízás mint a malnutríció sajátos formája : etiológia, tünettan, a konzervatív kezelés elvei
42.  A köszvény diétás kezelésének újabb irányzatai
43.  Közös célok, közös feladatok a mesterséges táplálásban - táplálási team
44.  Lipidemulziók: hitek, tévhitek és tények
45.  A magas színvonalú élelmezés a helyes táplálkozás alapjai: táplálkozás-epidemiológiai áttekintés
46.  A Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság kongresszusán (1998. május 13-15.) elhangzó előadások összefoglalói
47.  A Magyar Fogorvosok II. világkongresszusa
48.  A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság kongresszusán (1997. október 17-18.) elhangzott előadások összefoglalói
49.  Magyar serdülők egészséget befolyásoló magatartása, a magatartás változása 1986 és 1993 között
50.  Magyar tudósok a világ táplálkozástudományi kutatásainak élvonalában : Somogyi János Károly

  Mind kijelölve:         



<< 1 2 >>