Élelmezési ügyvitel / Ruis Zsuzsanna
Bibliogr.: p. 9. - Abstr. hun., eng.
In: Új Diéta. - ISSN 1587-169X. - 2022. 31. évf. 4. sz., p. 6-9. : ill.
A cikk az élelmezésvezetést a jó gyakorlat oldaláról mutatja be komplex és átfogó módon, a jelenleg hatályos jogszabályi környezetbe ágyazva azt, hogy miként valósul meg a napi munkában, s miként felel meg az élelmezési üzemet körülvevő szűkebb és tágabb környezet elvárásainak. A publikáció sorra veszi azokat a dokumentációkat (azoknak tartalmi és formai elemeit), amelyekkel az élelmezési üzemnek rendelkeznie kell ahhoz, hogy felkészülten állja a hatósági ellenőrzéseket, a fogyasztói reklamációkat, a munkáltatói igényeket, a munkavállalói szükségleteket és a beszállítói problémákat. Részletesen foglalkozik az önellenőrzéssel, a veszélyes anyag bejelentésével és a Legionella-kockázatelemzéssel. Kulcsszavak: élelmezési üzem, dokumentáció, önellenőrzés, veszélyes anyag bejelentése, Legionella-kockázatelemzés