Egyszerű keresés   |   Összetett keresés   |   Böngészés   |   Kosár   |   Súgó  


Részletek

A cikk állandó MOB linkje:
http://mob.gyemszi.hu/detailsperm.jsp?PERMID=122930
MOB:2016/4
Szerzők:Lelovics Zsuzsanna
Tárgyszavak:ÉLELMISZER-ALLERGIA; GYERMEKTÁPLÁLÁS
Folyóirat:Gyógyszertári Practicum Novum - 2016. 20. évf. 4. sz.


  Táplálékallergia kisgyermekkorban / Lelovics Zsuzsanna
  Abstr. hun.
  In: Gyógyszertári Practicum Novum. - ISSN 1789-9478. - 2016. 20. évf. 4. sz., p. 8-11. : ill.


Az élelmiszerek által okozott betegségek között nagy számban fordulnak elő táplálékallergiák és -intoleranciák. Hazánkban a vezető táplálékallergének a tehéntejfehérje, tojás, szója, búza, földimogyoró, zeller, hal, glutén, de számtalan élelmiszer okozhat allergiás reakciót. A gyermekek többsége az ételallergiát kinövi, felnőttkorban az előfordulási aránya 1%-ra csökken.